Password Recovery

Fortgot your password? Don't worry we can deal with it
Jak drakům chutná život

Autor: Samantha

Jak drakům chutná život

Zdravíme draky a dračice!
Konečně jste se dočkali dalšího shrnutí dračích událostí a zajímavostí. Omlouváme se, že to trvalo skoro rok - budeme se snažit, aby tyto články vycházely alespoň jednou za čtvrt roku. Za tak dlouhou dobu se toho nakupilo opravdu hodně, nicméně zaměříme se spíše na nedávné a nadcházející události. Pro úplně nejaktuálnější informace nás sledujte na Facebooku.

 

Vydání knihy Chuť dračího života

Nejočekávanější údálost poslední doby bylo jistě vydání knížky Chuť dračího života od Michala Preislera (alias Olafson na Draci.info). Samotný obsah knihy byl sepsaný delší dobu, nicméně na samotné vydání bylo třeba vydat nemalou sumu peněz. Na to byla spuštěna kampaň na Startovači, kde se od prosince 2015 do ledna 2016 podařilo vybrat dokonce o něco více, než byla požadovaná částka 32 000 kč (samozřejmě jsme taky přispěli :) ). Na začátku dubna již byly knížky vytištěny a postupně rozeslány všem, kteří v kampani přispěli. Pokud jste si nestihli knížku pořídít v rámci kampaně, nezoufejte - stále máte možnost si ji pořídit v e-shopu nakladatelství JonathanLivingston, které knihu vydalo. Radši ale neváhejte dlouho, na skladě jich nemusí být moc.  

Samotnou knihu již máme přečtenou a naprosto předčila naše nejtajnější očekávání. Kniha vás chytne do svých spárů a nepustí až dokud ji nedočtete. Má to spád, spousty akce, překvapivých momentů a vtipu. Má jediný problém - ač má skoro 400 stran, je hrozně krátká. Chceme víc :). Každopádně je to povinná četba pro všechny, kdo někdy snili o tom, jaké by to bylo být drakem.

Knihu najdete i ve zdejší sekci Kde najít draky.

 

Dračí slavnost v Trutnově

 I tento rok proběhla v Trutnově dračí slavnost s názvem "Už ho nesou". Plechová saň byla za ocas vyzdvižena za jásotu okolostojících diváků na radnici, aby zde hlídala klidný spánek obyvatel Trutnova, protože "Drak nikdy nespí". A jak by taky mohla usnout, když tam visí za ocas! Dáme o tom vědět Hnutí proti zabíjení draků, wyvern a podobných stvoření, to je přece jasné týrání draků.

 

 

 

Dračí přednášky na Festivalu Fantazie

Draci a fantasy patří k sobě jako zpoždění k Českým drahám, a proto najdete na letošním Festivalu Fantazie v Chotěboři hodně přednášek zaměřených právě na draky. Konkrétně jsou to přednášky Draci v evropské kultuře a uměníDraci východu v umění Cestujeme za draky po Evropě (dračí sochy u nás i jinde po Evropě). Tu poslední dokonce pořádáme my sami (Flaiming) a bude ve čtvrtek 7.7. v 9:00, tak koukejte přijít :)

Kromě přednášek zaměřených čistě na draky se potkáte draky také v dalších přednáškách, jako například Vichry zimy (mimo jiné o dracích ve Hře o trůny), Zvířena ságy "Sedmý smysl" a Kreslíme fantasy potvory (nakreslete si draka).

Kompletní seznam pořadů na FF spolu s jejich anotací najdete na stránkách Festivalu Fantazie.

 

Nový dračí film Můj kamarád drak

Koncem srpna (25.8.) půjde do kin nový hraný dračí film Můj kamarád drak (v originále Pete's Dragon). Už název naznačuje, že nepůjde o něco ve stylu Dračího srdce, spíše čekejte rodinný film ve stylu Já a moje příšera nebo Dračí svět. Samotný drak se v traileru jen mihnul, nicméně vypadá povedeně, tak uvidíme.

 

Nová série Hry o trůny

Máme tu novou sérii Hry o trůny. Proč o ní píšeme? Přece proto, že v ní bude čím dál více draků :) Tedy ne do počtu, ale spíše do velikosti. Drogon už si létá volně delší dobu, teď přijde řada i na Rhaegala a Viseriona.  jestli ještě nekoukáte, možná vás navnadí tato scénka (pozor, obsahuje spoilery!).

 

Novinky na ChciDraky

Soutěž

 Jak jste jistě zaznamenali, od poloviny října do poloviny prosince 2015 proběhla zde na ChciDraky.cz soutěž o hodnotné dračí ceny, sponzorované e-shopy FantasyObchod.cz a Pandemic.cz. Cílem souteže bylo nasbírat co nejvíce bodů za přidávání dračích filmů, seriálů, her a knih do sekce Kde najít draky. Vítězové už dávno byli vyhlášeni a ceny rozdány, tak si ještě pojďme zrekapitulovat, co po soutěži zůstalo na ChciDraky.

Celkem nyní máme 86 dračích filmů, 27 dračích seriálů, 100 dračích her a 46 dračích knih. To rozhodně není špatné, i když stále zde chybí mnoho dračích knih. 

Nové funkce

Chcete mít neustále přehled o tom, co je na ChciDraky.cz nového? Pak jistě uvítáte možnost odebírat novinky přes RSS/Atom. Stačí použít u výpisu zboží u nadpisu odkaz "Odebírat přes RSS/Atom" a přidat si ho do vašeho nejoblíbenéjšího správce zdrojů, například Feedly.com. Odebírat lze i pouze konkrétní kategorii, jako například dračí trička nebo dračí knihy. Také můžete odebírat podle tagů, například vše s tagem "bezzubka".

Kromě toho přešel celý web ChciDraky.cz kompletně pod šifrovanou komunikaci (https), což zvýšilo především bezpečí Vašich přihlašovacích údajů.

 

Obchody

Nově spolupracujeme s e-shopem Plyšovník.cz, od kterého máme skvělé dračí plyšáky.

Kromě toho už máme nějakou dobu knižky z e-shopu Albatrosu.

V dnešní době je všechno v pohybu, a proto se i stává, že některé obchody svůj affiliate program ruší, jako se to stalo v případě e-shopu Vltava.cz. Takže jsme přišli o víceméně všechny dračí filmy z obchodu. Nicméně kdo ještě dneska kupuje filmy na fyzických nosičích, že?

 

To je od nás zatím vše, nashle u dalšího shrnutí :)