Password Recovery

Fortgot your password? Don't worry we can deal with it
Skutečný drak v Číně, dračí výstava a to ostatní

Skutečný drak v Číně, dračí výstava a to ostatní

Zdravíme všechny draky, dračice a jejich přátele!

Po delší době jsme tu opět s dračím shrnutím. Chvíli nám to trvalo, ale aspoň toho bude víc ;)

 

Knihy a filmy

Oldragon: Věk černých slz

K našemus smutku byly poslední měsíce na nové knihy s draky, jako hlavními hrdiny, velmi skoupé. Přesto se jedna objevila, a protože je to první díl ságy, tak snad máme na chvíli příval nových knih s draky zajištěn. A ne jen tak ledajakých draků, ale krkavčích Krvedraků. Fantasy sága českých autorů vypráví o Oldragonovi, válečníkovi světla, jenž je rukou bohů, která udeří na svět smrtelníků a smete z něj tisíciletý nános špíny. Taky vám z toho běhá mráz po zádech? Ukázku z knihy si můžete přečíst přímo na stránkách nakladatele.

 

 

 

 

 

 

Omalovánky Eragon

Kreativní draci a dračice se můžou těšit na letošní květen, to mají totiž vyjít nové antistresové omalovánky na motivy knihy Eragon. Ilustruje ji Ciruelo, jehož dračí tvorbu můžete znát ze slavné knihy "The Book of the Dragon" (tedy asi nejúžasnější dračí knihy vůbec). Rozhodně doporučujeme.

 

 

 

 

 

 

Můj kamarád drak

Loni jsme se dočkali také jednoho nového filmu s drakem v hlavní roli. Můj kamarád drak je příběhem Peta, desetiletého chlapce a vlastně novodobého Tarzana, který žije v lesích se zeleným drakem jménem Elliot. Do kvality filmů jako bylo Dračí srdce dlouho žádný film mít nebude, ale je to rozhodně milá pohádka před spaním.

 
 

 

Dračí kalendář

Jako už několik předchozích let, tak i letos máte možnost koupit si originální dračí kalendář vydaný členy komunity Draci. info. Rozhodně neváhejte, skladem jsou už jen poslední kousky, a který správný fanoušek by nechtěl mít celý rok na zdi krásné draky.

 

 

 

 

 

 

Draci ve hrách

Scalebound nebude

A teď jedna smutná zpráva. S lítostí oznamujeme, že Microsoft ruší vývoj hry Scalebound, více si můžete přečíst v článku na games.cz. Koukněte na video níže a posuďte sami, jaká je to škoda.

 

ARK: Scorched Earth

V novém rozšíření hry ARK: Scorched Earth jsou draci! A ne ledajací, ale opravdu majestátní a navíc se na nich můžete proletět. pokud nejse zorvna fanoušek počítačových her, můžete se aspoň kouknout na video. Nebo se stát fanouškem počítačových her.

 

 

Drakova síň a člověka stín

 Loni v srpnu na hradě vranov proběhla jedinečná výstava s názvem Drakova síň a člověka stín.  Šlo o výstavu malířky Raduše Chocholoušové, která měla vyjádřit vztah člověka a draka, byla vytvořena pro kruhovou kapli na Pantheonu na Malé Skále a více si o ní můžete přečíst v rozhovoru se samotnou umělkyní. My vám přinášíme na ukázku alespoň několik fotografií z výstavy.

 

 

 

 

 

 

 

 

Letící drak v Číně a další zajímavá videa

Draci žijí v Číně

Lidé se budou asi neustále snažit dokázat existenci draků. Údajná dračí vejce, fotografie draků a i videa s draky. My je naprosto chápeme a pořád doufáme, že se jednou objeví důkaz, který nebude podvrhem. A jestli je nebo není podvrh video s letícím drakem v Číně, na to si udělejte názor sami. Kouká se na to každopádně moc hezky. (A jelikož videa zaznamenávající letícíh draka nějak rychle a podivně mizí z YouTube, doufáme, že alespoň tohle chvíli vydrží, abyste se na něj mohli podívat.)

 

HeviSaurus

Hudba vládne světu! Finsko nejenže má dětskou heavymetalovou skupinu, ale tahle skupina má dokonce "draky". A přestože jde dětskou hudební skupinu, má už "bohatou minulost". Původně vystupovali pod názvem SauruXet, pak se rozpadli a dali zase dohromady jako HeviSaurus. Poslechněte si jednu z jejich skladeb s názvem Juranoid.

 

Dráček na ruku

Některým lidem prostě nestačí pořídit si plyšáka nebo sošku, když už nemůžou mít skutečného draka. A tihle lídé jsou neuvěřitelně vynalézaví a zruční a my ostatní se můžeme jen koukat, žasnout a závidět. A abyste mohli závidět, máte tu jedno krásné video, víc takových krás najdete na Facebooku Wood Splitter Lee.
 
 

Robotický drak

Pokud už jste přestali žasnout a závidět u předchozího videa, můžete rovnou začít znovu u následujícího. Ve Francii byl totiž k vidění krásný velký robotický drak. A my všichni, co jsme to zmeškali osobně, máme k dispozici alespoň video. (Jen mi teda trochu připadá, že na těch tenkých nohách chodí jako kůň).
 
 
 
To je zatím vše, ale vzhledem k naší nové editorce se můžete brzy těšit na další shrnutí ze světa draků :)

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save