Password Recovery

Fortgot your password? Don't worry we can deal with it
Osahávání draků, dračí akce, výstavy a apríly

Autor: Kayrea

Osahávání draků, dračí akce, výstavy a apríly

Ahoj draci a dračice!

Další shrnutí dračích událostí a zajímavostí je tu. Dali jsme si s tím trochu na čas, ale o to více informací zde teď můžete najít :)

 

Proběhlé akce

Draci na Barovských dnech

20. až 26. dubna proběhly v Plzni Bavorské dny, jejichž vrcholem bylo divadelní představení Drachenstich - Skolení draka. To zinscenovalo přes 200 herců z legendárního festivalu Furth im Wald v německu a přivezli s sebou i přes 9 tun těžkého robotického draka, o kterém jsme se zmiňovali ve článku Drak z perníku a den osahávání draků. Pokud jste vystoupení proměškali, nezoufejte - stačí jen vyjet do Německého Furth im Wald, kde se představení s tímto drakem každoročně pořádá.

 

Den osahávání draků

7. května proběhla pod taktovkou Hnutí proti zabíjení draků, wyvern a podobných stvoření akce "Mezinárodní den osahávání draků". Téměř 4 tisíce lidí oznámilo, že se určitě zůčastní a mnoho z nich to doopravdy udělalo, jak dokazují příspěvky na stránce akce. Několik nejzdařilejších vám tu ukážeme:

 

Už ho nesou!

Ve stejný den jako osahávání draků byly zahájeny i tradiční Trutnovské dračí slavnosti s názvem "Už ho nesou!". Mimo tradiční zavěšování draka na radnici proběhl i úspěšký pokus o rekordně největší dominodráhu s více než 12 tisíci kostkami domina.

  

 

Aktuálně probíhající akce

Draci a drakobijci

od 6. června do 2. září probíhá na Slovensku v Trenčanském hradě výstava draků a drakobijců. Můžete se tam setkat s draky, bazilišky i drakobijci v životní velikosti, navíc se speciálním ozvučením.

 

 

Apríly

Letošní apríl mohl některým dračím příznivcům způsobit infarkt z přílišného nadšení - vyšel totiž vědecký článek, dokazující existenci draků (původní anglická verze článku). V něm se můžete dočíst, že podle nově nalezeného rukopisu draci opravdu existovali. Jen si po středověku díky nedostatku rytířů a drahých kovů v ekonomice trochu schrupli a zřejmě stále ještě spí. Škoda jen, že takové články nevychází i jindy.

 

Zajímavosti

Nová série Jak vycvičit draka

Seriál Jak vycvičit draka se 26. června vrací na obrazovky s třetí sérií a 13 novými epizodami. Děj se bude odehrávat mezi druhým a třetím filmem, jež půjde do kin 29. června 2018

 
 

Bronzový drak ve Francii

Bronzový drak v téměř životní velikosti hlídá od 30. dubna vinici prince Roberta Lucemburského nedaleko Bordeaux ve Francii. Odlití této opravdu unikátní sochy proběhlo v Podkrkonošské slévárně v Horní Kalné, tedy u nás v České Republice. Autorem sochy je však angličan Mark Coreth. Více informací jak o soše draka, tak o vínu ze zmíněné vinice se můžete dozvědět na stránce vinařství Château Quintus.

 

 

Novinky na ChciDraky.cz

Od posledního příspěvku na blogu uplynulo hodně času, takže zde máme hned několik novinek. Především jsme přidali sekci Dračí seriály, kde najdete naprostou většinu seriálů s výskytem draků. Pokud by tam ale přecejen nějaký chyběl, můžete ho tam přidat.

Další novinku najdete v obchodě - přidali jsme novou sekci Dračí placky.

Dračí sortiment se nám stále utěšeně rozrůstá, nyní zahrnuje další dračí věci ze třech nových obchodů:

Kromě toho máme na Facebooku již přes 460 like! Děkujeme za to všem našim příznivcům,budeme se snažit abysme vám byli i nadále užiteční :)

Galerie