Password Recovery

Fortgot your password? Don't worry we can deal with it
Drak z perníku a den osahávání draků

Autor: Tracey - Biotopia

Drak z perníku a den osahávání draků

Ahoj draci!

Za poslední dobu se toho ve světě draků událo docela hodně, od založení podivných událostí na Facebooku přes pečené draky až po nový dračí film. Pohodlně se usaďte, dejte si šálek svého oblíbeného čaje a můžeme se do toho společně pustit.

 

Události

Mezinárodní den osahávání draků

Na Facebooku založila organizace Hnutí proti zabíjení draků, wyvern a podobných stvoření velmi neobvyklou událost - Mezinárodní den osahávání draků! Připadá na 7. května a účelem je "Najít v okolí nejbližšího draka, řádně jej pozdravit, uklonit se mu a požádat o dovolení pohladit jej po hrudníku a hlavě". V době psaní tohoto blogu měla tato událost nahlášených 2800 účastníků. Jde bezpochyby o recesi, ale nějaké to zviditelnění draků se vždy hodí :)

Mezinárodní den osahávání draků

 

Dračí srdce 3

Je to neuvěřitelné, ale tvůrci mezi draky známého a velmi oblíbeného filmu Dračí srdce se rozhodli natočit v pořadí třetí pokračování a vytvořit tak trilogii. Poslední díl z této série nese název Dragonheart 3: The Sorcerer's Curse a dějově na předchozí díly příliš nenavazuje (spíše se "inspiruje"). Od 10. února je dostupný na iTunes a od 14. února i na DVD a Blu-Ray. Podrobněji o tomto filmu napíšeme v samostatném příspěvku, kde to dopodrobna rozebereme :)

Dračí srdce 3

 

Zajímavosti

Baví vás pečení vánočního cukroví? Zkuste upéct perníkového draka, úspěch u médií zaručen :) Zrovna to totiž napadlo švédku Caroline Eriksson a vytvořila s pomocí perníku, karamelu a mnoha hodin práce draka Šmaka z filmu Hobit.

Drak Šmak z perníku

 

Draky najdete v knihách, filmech, hrách, ale třeba i v reklamách. Například v nedávné litevské reklamě se vyskytnul jeden docela povedený. Ale určitě byste nepřišli na to, na co je to vlastně reklama :)

 

Víte, že největší chodící robot na světě je drak? Je 15,7 m dlouhý, 12,3 m široký a 8,2 m vysoký. Najdete ho i v Guinnesově knize rekordů. Pokud byste ho chtěli vidět naživo, máte štěstí! Stačí si zajet do Německa do města Furth im Wald, kde je každoročně součástí divadelního představení.

 

Pokud máte draky spojené s dinosaury, mohl byvás zajímat nedávný článek o nově nalezeném druhu dinosaura v Číně. Tedy jen jeho kosterních pozůstatků (bohužel). Podle místa nálezu získal přezdívku "drak z Qijiangu".

Drak z Quijiangu

 

Novinky na ChciDraky.cz

Leden byl velmi úspěšný - porařilo se zapojit 4 nové e-shopy, což znamená 146 nových dračích věcí :)

  • VelkéSamolepky.cz - samolepky na zeď s dračími motivy a dračí velikostí.
  • Bastard.cz - originální dračí trička.
  • Bombastus.cz - dračí oblečení, figurky, šperky, bloky a další.
  • Kosmas.cz - dračí knihy jak klasické tak e-booky a audioknihy.

Celkově zde máme již 980 předmětů s dračí tématikou.

 

To je vše, můžete se těšit na další shrnutí :)