Password Recovery

Fortgot your password? Don't worry we can deal with it
Dračí novinky odtud i odjinud

Dračí novinky odtud i odjinud

Ahoj draci!

ChciDraky už funguje více než měsíc a za tu dobu se tu toho hodně událo. Pojďme to shrnout.

Novinky na ChciDraky.cz

Počet napojených e-shopů a tím i nabízeného zboží se úspěšně rozrůstá. Kromě původního MetalShopu, Fantoys a Draci.info zde máme navíc další e-shopy:

  • Fantasyobchod.cz - všechny možné i nemožné fantasy věci s dračí tématikou,
  • Zvirecitricka.cz - originální dračí trička,
  • Xzone.cz - počítačové a konzolové dračí hry,
  • Pandemic.cz - dračí trička s Bezzubkou a dračím emblémem Targaryenů,
  • Vltava.cz - dračí knihy, audioknihy a filmy,
  • Stample! - dračí filmy na DVD.

Celkem už zde můžete najít přes 900 dračích předmětů! Další jsou na cestě, aktuálně jsou v jednání další 2 e-shopy.

Důsledkem růstu množství dračího zboží vznikly další kategorie - Knihy, Filmy, Hry, Pochutiny a V akci. Kategorie V akci je trochu specifická, protože obsahuje zboží z jiných sekcí, ovšem jen pokud je nabízeno se slevou.

Události

Zdaleka největší dračí událostí je bezesporu dračí výstava, pořádaná umělci z webu Draci.info ve Frýdlantě (to je kousek od Liberce v severních Čechách). Dračí téma bylo zvoleno záměrně, neboť se pojí s drakem Šmakem. Ten se nám ukáže v celé své kráse na premiéře filmu Hobit: Bitva pěti armád, jež bude mít u nás premiéru 11. prosince. Samotná dračí výstava bude ale otevřená už ode dneška až do konce prosince.

 

Dračí výstava 2014 ve Frýdlantě

 

Další dračí zajímavostí je článek na webu osel.cz o tom, jak velcí mohli ve skutečnosti být největší ptakoještěři a tedy i draci. Každému drakovědci doporučujeme přečíst, je zde prezentováno mnoho zajímavých informací.

Kromě toho byl uveřejněn trailer na další dračí film! Drakům se ale co se týče režisérů a filmové produkce lepí smůla na pařáty (béčka typu Dračí doupě, Dračí bouře, Dračí klon) a ani tento film zřejmě nebude výjimkou. Jde totiž o další díl Dračího srdce, konkrétně třetí. První díl je už dnes kultovní a srdce každého nadšence do draků při jeho shlédnutí plesá, nicméně druhý díl byl naprostý propadák a od třetího asi nikdo nečeká nic jiného. Ale uvidíme, třeba to bude díky hodně nízkému očekávání i koukatelné.

 

To je z novinek a událostí minulého měsíce vše. Pokud máte jakékoli připomínky, poznámky nebo kritiku, neváhejte komentovat pod článkem :)

 

P.S.: Úvodní obrázek poskytla Eleweth, jejíž tvorbu můžete najít na http://eleweth.deviantart.com/.