Password Recovery

Fortgot your password? Don't worry we can deal with it
Prosincové shrnutí

Autor: Eleweth

Prosincové shrnutí

Hobit: Bitva pěti armád

(zdroj: Warner Bros. Pictures)Asi nejočekávanější dračí událostí byla premiéra filmu Hobit: Bitva pěti armád, kde se nám v celé své kráse zjevil drak Šmak, v originále nepřekonatelně namluvený Benedictem Cumberbatchem. Škoda jen, že jeho řádění a dalším jeho obvyklým činnostem (všem) byla již na začátku filmu učiněna přítrž.

Jen pro zajímavost, v roce 2012 byl Šmak označen časopisem Forbes za nejbohatší fiktivní charakter se jměním 62 milionů dolarů - předehnal dokonce i kačera Skrblíka (pokud by vás zajímalo, jak tohle spočítali, můžete si to přečíst zde). Forbes tento žebříček upravuje každý rok a dalo by se očekávat, že i v roce 2014 si Šmak své první místo znovu obhájí.

Aby toho nebylo málo, Stephen Colbert natočit se Šmakem interview. Probírala se samá ožehavá témata a po plamenném projevu Šmaka byli někteří diváci krapet ožehnuti.

 

Dračí videa

Kromě již zmiňovaného interview se Šmakem (které zde ale nemůžeme přímo vložit) se našlo několik dalších dračích videí. I když nejsou úplně nová, rozhodně stojí za shlédnutí.

 
Na další úžasná díla tohoto autora se můžete podívat na jeho Youbute kanále.

Poslední video je také o výrobě draka, nicméně tentokrát s pomocí počítače pro prohádku Kovář z podlesí.

 

 

Výsledky průzkumu spokojenosti

Předně chceme poděkovat všem 17 účastníkům za vyplnění dotazníku, bylo to velmi užitečné :) Shrneme zde hlavní výsledky:

  • Uživatelská přívětivost - 94% hodnotila web jako velmi přívětivý, za což jsme velmi rádi a budeme se snažit to tak udržet.
  • Rozšířené filtrování - přes 70% z vás by chtělo lepší možnosti filtrování zboží. Již bylo zprovozněno filtrování podle dostupnosti a e-shopů, filtrování podle ceny (a případně další filtru) časem taky dodáme.
  • Upozornění na nové věci - zde byly výsledky poměrně rozporné, jen o trochu větší část z vás chce dostávat upozornění o nově přidaných věcech. Tako funkčnost by ale tak jako tak byla poskytována pouze s vaším souhlasem, takže není třeba se bát spamu. Určitě se to bude časem implementovat.
  • Chybějící zboží nebo kategorie - třem čtvrtinám z vás téměř nic nechybí, nicméně jak zbytek hlasujících ve svých textových odpovědích vypíchlo, chybí například dračí plyšáci, puzzle nebo samolepky. Budeme se snažit je zde dostat taky, už teď je rozjednaná spolupráce s dalšími obchody.
  • Použití při nákupu dračích věcí a celková spokojenost - drtivá většina z vás by tento web použila při nákupu dračích věcí a stejně tak je většina z vás s webem spokojena. To je pro nás indikace toho, že jsme na správné cestě a budeme se snažit, abychom přinášeli ještě větší přidanou hodnotu.

Z ostatních poznámek bereme jako nejdůležitější přidat více dračích věcí (na tom se usilovně pracuje), možnost přehodit měnu na eura (pro naše Slovenské návštěvníky), přidat zahraniční obchody. To poslední bude trochu problematické vzhledem k jazykové bariéře, poštovnému a clu ze zahraničí, nicméně budeme o tom uvažovat. Minimálně u obchodů v rámci EU by to snad neměl být tak velký problém. Dále uvažujeme umožnit dračím autorům prodávat svou tvorbu i bez vlastního e-shopu, ale to ještě bude na dlouhé lokte.

Koho by to zajímalo, jsou k dispozici i kompletní výsledky.

 

Novinky na ChciDraky.cz

V prosinci zde přibylo poměrně hodně nových funkcí, předně v průzkumu spokojenosti žádané filtrování podle dostupnosti zboží a e-shopů. Například si nyní můžete vyfiltrovat všechno zboží skladem :)

Další z novinek je možnost hodnocení předmětů, k čemuž bylo třeba zprovoznit přihlášení přes místní účet nebo přes sociální sítě (Facebook, Google a bude i Twitter). Zatím zde moc hodnocení není, ale plánuje se jejich přidávání podpořit například formou soutěže.

Nově zapojené obchody a tedy ani nové zboží v prosinci bohužel nepřibylo, všichni měli hodně práce stíhat objednávky před Vánoci. Teď se to ale rozjede ve velkém a budeme se snažit, aby zde do léta bylo alespoň 2x více zapojených obchodů a o mnoho více zboží.

 

To bylo vše za prosinec a začátkem února se můžete těšit na další shrnutí :)